HomeHL-SportsΗ συντριβή έγινε… γλυκιά ήττα για τον Ατρόμητο

Η συντριβή έγινε… γλυκιά ήττα για τον Ατρόμητο

Έχανε με 4-0 αλλά μείωσε σε 4-3 και ελπίζει σε πρόκριση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Ατρόμητος για 74 λεπτά ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο Μπρεστ, φτάνοντας στο σημείο να χάνει με 4-0 σκορ από την τοπική Ντιναμό, ωστόσο στη συνέχεια ξύπνησε και, πετυχαίνοντας τρία γκολ, μείωσε σε 4-3, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
 Oι Λευκορώσοι, στους οποίους ως γνωστόν πρόεδρος είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό προηγούνταν 2-0.

Στο 5΄ ο Φιλίποβιτς κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νόγιοκ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12΄ ο Ισπανός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μάντσον κι ένα λεπτό αργότερα ο Σαβίτσκι διπλασίασε από τα 11 βήματα εκτελώντας… α λα Πανένκα.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν κι άλλες καλές στιγμές αλλά δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που η ομάδα του Κάναντι έδειχνε σαστισμένη, εκτός κλίματος αγώνα και ανήμπορη να αντιδράσει.
Η Ντιναμό είχε πάρει λοιπόν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο οι παίκτες του Κάβαλτσουκ φρόντισαν να διευρύνουν. Στο 61ο λεπτό ο Νόγιοκ πλευροκόπησε την άμυνα από δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα και ο Σαβίτσκι, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, «έγραψε» το 3-0.
Χαρακτηριστικό της επιθετικής ανυπαρξίας (εκτός της αμυντικής) του Ατρόμητου είναι το γεγονός ότι η πρώτη απόκρουση του Παβλιουτσένκο σημειώθηκε στο 66ο λεπτό (!), σε μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.

Ο άσος της Μπρεστ δεν είχε πει, όμως, την τελευταία λέξη του. Στο 70΄ με αριστερό σουτ ολοκλήρωσε την εξαιρετική παρουσία του υπογράφοντας ένα μεγαλοπρεπές χατ τρικ, αλλά το παιχνίδι ξεκινούσε μόλις τότε!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος των γηπεδούχων για να μειώσει, ενώ στο 80΄ και στη σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά ο Μούγιακιτς πίεσε στο όριο του φάουλ τον Βερετίλο και τον ανάγκασε σε αυτογκόλ.
Στο 88΄ ο Κουλούρης με εν κινήσει σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Παβλιουτσένκο μειώνοντας σε 4-3, σκορ που επιτρέπει στον Ατρόμητο να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς.

 Κίτρινες: Οσουτσουκούο, Κομπλένκο, Φαμέγε – Κουλούρης

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Σιαρχέι Κάβαλτσουκ): Παβλιουτσένκο, Κίκι, Φιλίποβιτς (46΄ Νέκατσικ), Βερετίλο, Νόγιοκ, Γιούζεπτσουκ (76΄ Βίτους), Οσουτσουκούο (62΄ Ζαλέσκι), Κάργας, Σαβίτσκι, Κομπλένκο, Φαμέγε.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75΄ Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (46΄ Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46΄ Ενσικουλού), Κουλούρης.
Διαφήμιση
Διαφήμιση