HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για τη φύση και τον βιοτουρισμό στην Ιεράπετρα

Εκδήλωση για τη φύση και τον βιοτουρισμό στην Ιεράπετρα

Στις 4 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον και Καινοτόμες δράσεις στον Βιοτουρισμό – Δήμος Ιεράπετρας» του Πράσινου Ταμείου, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Βιοτουρισμός: Φύση, Οικονομία, & Καινοτομία στην Ιεράπετρα» και στόχο την εφαρμογή του βιοτουρισμού ως καινοτόμου περιβαλλοντικής πολιτικής για μια συντονισμένη διαχείριση των εξωαστικών περιοχών του Δήμου Ιεράπετρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Θα συμμετάσχουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων πολιτών, περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων, καθώς και επιστήμονες και ειδικοί. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στον βιοτουρισμό ως ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν που θα ενισχύσει την καινοτομία και την τοπική οικονομία, καθώς και στην ανάγκη ανάπτυξης οριζόντιων συμπράξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, στην Συνεδριακή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, από τις 18:00 έως τις 21:00.

Γεραπετρίτικη Φύση – Πολιτιστική έκθεση, 5-10 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από πολιτιστική έκθεση με θέμα τη Γεραπετρίτικη Φύση και την συμμετοχή εκπρόσωπων από πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κόμικς κ.α.) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στο Τζαμί Ιεράπετρας, είναι πρωτοβουλία του Artists for the Environment (Καλλιτέχνες για το Περιβάλλον), μιας δράσης της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής που ενθαρρύνει καλλιτέχνες (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) να συνδράμουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έως τις 12 Αυγούστου στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/nTS7964jaXQKIOSB2

Συντονισμός εκδηλώσεων
Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (B.I.O.) και Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας
Εταίρος
ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» Δήμος Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση