Πολύωρη μάχη με τις φλόγες εξακολουθεί να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην Κρήτη, συνεπικουρούμενες από τα μέσα που διαθέτουν οι δήμοι αλλά και από εθελοντές.

Στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη και εκτείνεται σε τρία διαφορετικά μέτωπα.

Για προληπτικούς λόγους και με εντολή του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους δύο οικισμοί, και πιο συγκεκριμένα το Καλάμι και τα Κοτσιφιανά.

Φωτογραφίες @Vagelis Despotakis

Το πύρινο μέτωπο καταστρέφει χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες ως επί πλείστον εκτάσεις, προς την Παλαιόχωρα, προς το Καλάμι και προς τον Άνω Κακόπετρο.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα αντίξοες. Οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου εκτείνεται το κύριο μέτωπο δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.

Στη μάχη έχουν ριχτεί περισσότεροι από 30 πυροσβέστες που επιχειρούν με 15 οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν επίσης ο Ναύσταθμος Κρήτης και η 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να παράσχουν συνδρομή.

Εξάλλου, ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα της Κρήτης.

Όσον αφορά στο μέτωπο των Βρυσών, όπου οι φλόγες κατέστρεψαν το πευκόδασος, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι που θέτουν τις πυροσβεστικής δυνάμεις σε πλήρη επαγρύπνηση ενώ χρειάστηκε νωρίτερα το απόγευμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση