HomeHL-9Γονυπετείς στη χάρη της Αγίας Μαρίνας

Γονυπετείς στη χάρη της Αγίας Μαρίνας

Το κορυφαίο προσκυνηματικό γεγονός της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε χρόνο στη μέση του καλοκαιριού εξελίσσεται το κορυφαίο προσκυνηματικό γεγονός για την Κρήτη, καθώς πιστοί από κάθε γωνιά του νησιού, όπως επίσης από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό συρρέουν στη Βόνη, στο ομώνυμο μοναστήρι, τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας.

Το αγίασμα που αναβλύζει στο παλαιό βυζαντινό εκκλησάκι της Μονής και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας, φέρνουν κάθε χρόνο πλήθος πιστών που εκπληρώνουν το τάμα τους ζητώντας μεσιτεία για την ανακούφιση των πληγών τους, σωματικών και ψυχικών.

Πολλοί είναι εκείνοι που προετοιμάζουν το ταξίδι με προορισμό τη Βόνη, αρκετές μέρες νωρίτερα, ενώ προσκυνητές υποβάλλουν τον εαυτό τους σε δοκιμασίες όπως η πολύωρη πεζοπορία, η προσέγγιση στο Μοναστήρι με πόδια γυμνά ή η είσοδος στον προαύλιο χώρο με τα γόνατα.

Αναμφισβήτητα, το πανηγύρι της Βόνης, την παραμονή και ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ορθοδοξίας σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο.

Κοσμοσυρροή και διανυκτέρευση στο προαύλιο

Εκατοντάδες πιστοί, αψηφώντας την κοσμοσυρροή και τη δυσκολία που παρατηρείται στην πρόσβαση καθώς τα οχήματα κινούνται «σημειωτόν» καταφθάνουν συνεχώς για να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους στην Αγία, να την ευχαριστήσουν για τη συνδρομή της στα προβλήματά τους ή απλά για να προσκυνήσουν τη Χάρη Της.

Πόλο έλξης αποτελεί και το πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο με τους πιστούς να διανυκτερεύουν στο προαύλιο του μοναστηριού δημιουργώντας πρόχειρα καταλύματα.

Για την ασφάλεια των προσκυνητών κινητοποιούνται οι αρχές ενώ οι τοπικοί φορείς απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να διατηρούν την ψυχραιμία και την υπομονή τους και να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για όλους όσοι καταφθάνουν στη Μονή με τα γόνατα ή πεζοί κυρίως στη διάρκεια της νύχτας.

Ο διήμερος εορτασμός κορυφώνεται σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας με την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση