Ποινή κάθειρξης 9 ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 48χρονο άνδρα που κατηγορούνταν για την σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας της κόρης του όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Ένορκοι και δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για αποπλάνηση, βιασμό και ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του το Φεβρουάριο του 2008.

Ο 48χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 27 ετών, ωστόσο η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να μην οδηγηθεί ποτέ στη φυλακή.

Προφυλακιστέος ο ηλικιωμένος για την αποπλάνηση της ανήλικης

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασε σήμερα ο ηλικιωμένος άνδρας σε βάρος του οποίου είχε γίνει καταγγελία την περασμένη εβδομάδα για αποπλάνηση ανήλικης.

Μετά τη σχετική καταγγελία από την πλευρά του κοριτσιού οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 74χρονο, στον οποίο ο Εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανήλικης.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος ζήτησε και έλαβε δύο διαδοχικές προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του και σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Και αυτή τη φορά αρνήθηκε την εμπλοκή του σε όλα όσα του καταμαρτυρούν, ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, ο συλληφθείς φέρεται να πρόσφερε μικροποσά στη 10χρονη γειτόνισσά του προκειμένου να την δελεάζει ώστε να ασελγεί σε βάρος της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση