HomeHL-9Οι Κρητικοί αποδεικνύουν τον αλτρουισμό τους

Οι Κρητικοί αποδεικνύουν τον αλτρουισμό τους

Μητέρα και γιος είδαν την ελπίδα να ανατέλλει χάρη στους εθελοντές της “Κίτρινης Αποστολής”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρέθηκε μια μητέρα η οποία έφτασε στο Ηράκλειο με τον 14χρονο γιο της, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Είχε δεχτεί υποσχέσεις για την εύρεση εργασίας και πήρε το ρίσκο να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν τηρήθηκε, οι παρ’ ολίγον εργοδότες της εξαφανίστηκαν, κι εκείνη έμεινε μόνη στον δρόμο με τον έφηβο γιο της, πασχίζοντας να αντέξει την απελπισία σε έναν τόπο που δεν γνώριζε κανέναν.

Για μια ακόμη φορά ωστόσο, οι εθελοντές της “Κίτρινης Αποστολής” έκαναν το θαύμα τους και έτσι μητέρα και γιος βρήκαν στέγη, τροφή, προστασία, συμπαράσταση. Οι μηχανισμοί της ομάδας εθελοντών κινητοποιήθηκαν άμεσα και η απελπισμένη γυναίκα όχι μόνο βρήκε δουλειά αλλά και στέγη για την ίδια και το παιδί της.

Το ευχάριστο τέλος της περιπέτειας που έζησαν μητέρα και γιος γνωστοποίησε ο εμπνευστής της ομάδας Δημήτρης Αποστολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται, μια αίσια έκβαση στην δυσάρεστη περιπέτεια που είναι η μονογονεϊκή αυτή οικογένεια.

Στην ανάρτησή του ο κ. Αποστολάκης αναφέρει τα εξής:

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια όποια ιστορία αναδεικνύεται μέσα από την Κίτρινη Αποστολή θέλουμε να σας ενημερώνουμε και για την εξέλιξη της!!! Πριν μια βδομάδα ειδοποιηθηκαμε από φίλους ότι μια κυρία με το ανήλικο παιδί της ερχόμενη στο Ηράκλειο για να βρει δουλειά και ενώ είχε συμφωνήσει, με κάποιους ανθρώπους τελικά αυτοί αθέτησαν την συμφωνία, μη απαντώντας στα συνεχή τηλέφωνα, με αποτέλεσμα μην έχοντας άλλα χρήματα οι άνθρωποι,να μείνουν για 2 βράδια στο δρόμο!!

Το επόμενο βράδυ 2 φίλοι της Κίτρινης Αποστολής πλήρωσαν ξενοδοχείο στο κέντρο για να μείνουν και μας ενημέρωσαν για την περίπτωση!!!

Το επόμενο πρωί ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την μητέρα με το παιδί που βρέθηκαν απέναντι σε μια πολύ δύσκολη θέση!!! Από την πρώτη στιγμή δώσαμε στην κυρία να καταλάβει ότι θα είμαστε δίπλα της μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια!!

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει ήταν να βρεθεί χώρος για να μείνουν και φυσικά φαγητό για να μπορέσουμε να ψάξουμε πιο άνετα για δουλειά!!! Μετά από μια βδομάδα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η γυναίκα με το παιδί βρίσκονται σε χωριό της ενδοχώρας σε ένα πάρα πολύ καλό σπίτι προσέχοντας ένα κύριο και μένουν παράλληλα σε αυτό!!!

Η ιστορία αυτή έδειξε πραγματικά την αλληλεγγύη της σε όλο το μεγαλείο!! Ο Jonni Vrith και ο Mixalis Drimis , είναι αυτοί που ανέδειξαν την περίπτωση και πληρώνοντας το ξενοδοχείο το πρώτο βράδυ. Το κύριο Dionisis Kokkonis από τα ιδρύματα Καλοκαιρινού που εξασφάλισε όσο καιρό χρειάστηκε φαγητό από το σισσυτιο. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η κυρία Eirini Kokolaki που όλες τις μέρες τους φιλοξένησε στο ξενοδοχείο που διατηρεί στο Ηράκλειο!! Και τέλος ευχαριστούμε τον κύριο Αντώνη για την πολύτιμη βοήθεια του!! Από σήμερα λοιπόν ανοίγεται μια νέα σελίδα στην ζωή αυτών των ανθρώπων και όλα αυτά χάρις στην δική σας συμμετοχή!!! Η γυναίκα με την οποία μιλάμε καθημερινά θέλει να σας ευχαριστήσει όλους σας μέσα από τα βάθη της καρδιάς της για την συμπαράσταση σας!!

ΥΓ: Όποιος έχει παπούτσι 43 νούμερο για το παιδί επειδή αυτό που φοράει είναι σκισμένο ας το φέρει στα γραφεία μας!!

Δείτε την πρωτότυπη ανάρτηση:

kitrinh-apostolh

Διαφήμιση
Διαφήμιση