HomeHL-9Στο νοσοκομείο λιμενεργάτης που τραυματίστηκε σε πλοίο

Στο νοσοκομείο λιμενεργάτης που τραυματίστηκε σε πλοίο

Στο λιμάνι του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 57χρονος λιμενεργάτης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο φορτηγό πλοίο “ΖΩΗ” Ν.Π. 11342 στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και πόδι κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ενός δέματος ρολού (σίδερα).

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για το ατύχημα

Σε ανακοίνωσή της για το εργατικό ατύχημα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, αριθμός ρεκόρ που κατατάσσει το νησί μας στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Ο άτυχος εργάτης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς καταπλακώθηκε από φορτίο που έπεσε από γερανό είναι άλλος ένας αναλώσιμος εργάτης, μια παράπλευρη απώλεια στο κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων κ.α

Η «κακιά στιγμή» λόγω αστοχίας υλικού, όταν επαναλαμβάνεται και πολλαπλασιάζεται εκθετικά, σταματάει να γίνεται «κακιά στιγμή» και παίρνει την πραγματική της μορφή, αυτή της αστοχίας υλικών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της μη ένταξης τέτοιων ειδικοτήτων στα βαρέα ένσημα, της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα κα.

Για εμάς δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ούτε η ζωή του εργάτη, την οποία βάζουν σε δεύτερη μοίρα οι μεγάλες επιχειρήσεις στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της μείωσης του κόστους.

Τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη άλλων εργοδοτικών εγκλημάτων στο μέλλον.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργούν ανενόχλητοι χωρίς να διασφαλίζουν τα βασικά για την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και για τους ελλιπής ελέγχους των σωμάτων επιθεώρησης εργασίας που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να αλωνίζει μέσα στους χώρους δουλειάς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση