HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση για τα προβλήματα των εκπαιδευτών των δημοσίων ΙΕΚ

Παρέμβαση για τα προβλήματα των εκπαιδευτών των δημοσίων ΙΕΚ

Ερώτηση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης,ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ με τις καθυστερήσεις των πληρωμών των εκπαιδευτών, φέτος για πρώτη φορά, ξεπέρασε τα όρια, με χιλιάδες εργαζομένους να προσφέρουν υπηρεσίες επί ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος, χωρίς να έχουν στα χέρια τους υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτές αποφάσισαν να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες των εξετάσεων στους σπουδαστές, απόφαση η οποία υποστηρίχθηκε κι από τους ίδιους τους σπουδαστές, ο σύλλογος των οποίων σε σχετική ανακοίνωση ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τον αρμόδιο φορέα για τη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ, ο οποίος είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα των εκπαιδευτών.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τύπου, οι εκπαιδευτές καταγγέλλουν ότι δεν έχουν παραλάβει την εξαμηνιαία σύμβαση του 2017 Β΄ (σ.σ. του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους) που είχαν υπογράψει, ενώ δεν τους έχει δοθεί καν προς υπογραφή η σύμβαση του εαρινού εξαμήνου (2018 Α’).

Επιπλέον, πολλά́ ΙΕΚ ακόμη περιμένουν εγκρίσεις υποβληθεισών προσφορών για υλικά́ γραμματειακής υποστήριξης, υλικά́ εκπαίδευσης που άπτονται άμεσα με την κατάρτιση (ή πολύ περισσότερο με την μη κατάρτιση) των καταρτιζόμενων.

Επειδή οι επιπτώσεις από τη μη υπογραφή των συμβάσεων είναι πολυδιάστατες, αφού οι εκπαιδευτές δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας, χάνοντας παράλληλα το σχετικό επίδομα -το οποίο αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για όσους έχουν αποκλειστική απασχόληση την εργασία τους στα ΔΙΕΚ.

Επειδή δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η μη καταχώριση των ενσήμων τους στο ΙΚΑ τούς καθιστά ανασφάλιστους και
επειδή φυσικά η καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Ερωτάστε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση