HomeHL-9Ζέστη και ασθενείς άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Ζέστη και ασθενείς άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος και ζεστός θα είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Στη δυτική Κρήτη θα επικρατούν πολύ ασθενείς άνεμοι ενώ στην Ανατολική, όπου θα σημειωθούν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας, θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι.

kairos-tetarths

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το meteocrete.gr έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Δ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό.
Τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ενδεχομένως πρόσκαιρα πολύ τοπικά σε πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 37, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 18 έως 32, στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 19 έως 35 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο πέλαγος τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση