HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ: Αγανακτά ο αγροτικός κόσμος με την πολιτική της κυβέρνησης

ΝΟΔΕ: Αγανακτά ο αγροτικός κόσμος με την πολιτική της κυβέρνησης

Ανακοίνωση της οργάνωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης οι Αν. Γραμματείς Αγροτικών Φορέων Ν.Δ. κ.κ. Γ. Γλετζάκης και Μ. Χαιρέτης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ προέβησαν στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει υποβαθμίσει δραματικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής αγροτών και κτηνοτρόφων. Η ανεύθυνη πολιτική τους συρρίκνωσε το ήδη περιορισμένο εισόδημα των αγροτών, οδηγώντας τους αγρότες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Σε πλήρη αναντιστοιχία των προεκλογικών της υποσχέσεων, η κυβέρνηση αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120%, ενώ φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Θέσπισε νέο, άδικο και αναποτελεσματικό φόρο στο κρασί και αύξησε το φόρο στην µπύρα. Ενέταξε ακόμη και τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, ενώ σχεδόν τριπλασίασε το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών και κατάργησε τον ΟΓΑ.

Η τιμή διάθεσης κρέατος και γάλακτος έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ ποσότητες αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης κτηνοτροφικών προϊόντων κατακλύζουν την εγχώρια αγορά, με τις αθρόες ελληνοποιήσεις να έχουν μετατρέπει σε ανοικτή πληγή για τους παραγωγούς.

Οι κοινοτικές επιδοτήσεις θα φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ, αυξάνοντας το φορολογικό βάρος που καλείται να επωμιστεί ο αγροτικός κόσμος. Οι καλλιέργειες βρίσκονται έρμαια των καιρικών συνθηκών, ενώ το Κράτος δεν πράττει τίποτε προκειμένου να τους βοηθήσει.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους Έλληνες αγρότες από την ανίκανη και επικίνδυνη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν πραγματοποίησε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά αντίθετα επιδείνωσε το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου δραστηριοποιούνται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση