HomeΕΛΛΑΔΑΒγήκαν τα μαχαίρια στη Σύνοδο Κορυφής

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Σύνοδο Κορυφής

Είμαι καθηγητής Νομικής -Κι εγώ ήμουν πυροσβέστης, λοιπόν;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βγήκαν μαχαίρια χθές τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής των «28» για το Μεταναστευτικό, και κάποια στιγμή μάλιστα ο διάλογος ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό και τους ομολόγους του ξέφυγε τελείως.

Ο Τζουζέπε Κόντε ζητούσε παραχωρήσεις υπέρ της Ιταλίας και απειλούσε με βέτο. Προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ομολόγων του της Βουλγαρίας και της Σουηδίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Στέφεν Λεβέν.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερία The Guardian, κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν πολύ και ο Κόντε επικαλέστηκε την ιδιότητα του καθηγητή της Νομικής, για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο εργασίας που ακολουθείται στις Συνόδους Κορυφής.

«Είμαι καθηγητής Νομικής», φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του Μπορίσοφ.

«Κι εγώ ήμουν πυροσβέστης, αλλά αυτός δεν είναι σωστός τρόπος διαπραγμάτευσης», ήταν η απάντηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, με τον Σουηδό ομολογό τους Λεβέν να προσθέτει ότι ο ίδιος ήταν οξυγονοκολλητής… εκφράζοντας έτσι και αυτός τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ο Κόντε προσπαθούσε να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

Σημειώνεται ότι το βέτο της Ιταλίας στο κείμενο συμπερασμάτων οδήγησε σε ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, πριν τελικά οι 28 ηγέτες καταλήξουν, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συμφωνία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση