HomeΕΛΛΑΔΑΝα αλλάξει ατζέντα η κυβέρνηση ζήτησε το ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ

Να αλλάξει ατζέντα η κυβέρνηση ζήτησε το ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ

Να αφήσουμε τα περί αποστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θετική «ατζέντα» – πάση θυσία- θέλει να περάσει το Μαξίμου αφήνοντας πίσω τα περί σχεδίου αποστασίας που προκάλεσαν κραδασμούς στο πολιτικό τοπίο.

Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 βουλευτών που διαθέτει πλέον η κυβέρνηση, επιβάλλει την ενεργοποίηση κάποιων θετικών εξαγγελιών που εκτιμάται πως θα δώσουν ώθηση στο… καραβάνι που αυτές τις μέρες δοκιμάζεται. Παράλληλα, οι κυβερνητικοί δεν σταματούν να σκέφτονται τις συνεργασίες εκείνες που θα σηματοδοτήσουν διεύρυνση. Αν και έμπειρα πολιτικά στελέχη επισημαίνουν ότι «οι συμμαχίες δεν αλλάζουν όσο είσαι στο πιλοτήριο και εν πτήση, αλλά μετά από εκλογές».

Ξανά στο προσκήνιο οι συντάξεις

Κυβέρνηση και κόμμα, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, κατέληξαν στο συμπέρασμα για φυγή προς τα μπρος ώστε να μην συνεχιστεί ακραία πόλωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida ζητήθηκε από κορυφαία πολιτικά στελέχη, η κυβέρνηση να «τρέξει» το σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου «με έμφαση στην οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα και στα θέματα της καθημερινότητας». Ενώ για πολλοστή φορά η κουβέντα επέστρεψε στο ψαλίδι στις συντάξεις. Ήχησε το γνωστό καμπανάκι ότι «είναι εξόχως κρίσιμο να μην προχωρήσουν οι περικοπές», πλην όμως ουδείς μπορεί στην παρούσα φάση να διαβεβαιώσει αν ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι τέτοιο μετά τον Αύγουστο.

Νέο στοίχημα για τον Τσίπρα να μη γίνουν περικοπές

Οι αμφίσημες δηλώσεις κατά τα λοιπά συνεχίζονται. Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη Bloomberg υπαινίχθηκε πως η κυβέρνησή του εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα αποφύγει το ψηφισμένο μέτρο των περικοπών.  «Η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, με ποιον τρόπο, ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος, ο βέλτιστος και οικονομικά και σε ό,τι αφορά το κοινωνικό consensus, προκειμένου να βρισκόμαστε εντός στόχων, του 3,5%» τόνισε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας για άλλη μια φορά την πρόθεση να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο «μαχαίρι» στις συντάξεις.  «Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε αυτούς τους στόχους», επεσήμανε αμέσως μετά για να επικαλεστεί και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroupστην οποία δεν υπάρχει ρητή αναφορά στα συγκεκριμένα μέτρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση