HomeΚΟΣΜΟΣΝίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο -Αποφάσισε υπέρ της ταξιδιωτικής απαγόρευσης

Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο -Αποφάσισε υπέρ της ταξιδιωτικής απαγόρευσης

Με ψήφους 5-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Ντόναλντ Τραμπ, χαρίζοντας στον Αμερικανό πρόεδρο μία από τις μεγαλύτερες νίκες της έως τώρα θητείας του.

Με ψήφους 5-4 η απόφαση βάζει τέλος στις δικαστικές μάχες για τη συγκεκριμένη απαγόρευση, που αφορά κράτη με πολίτες κατά κύριο λόγο Μουσουλμάνους. Εως τώρα, δικαστικές αποφάσεις είχαν μπλοκάρει το συγκεκριμένο διάταγμα του Τραμπ, του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπως και τις δύο προηγούμενες εκδοχές του.

Ομως, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι η απαγόρευση παραβιάζει είτε το Σύνταγμα, είτε τη νομοθεσία περί μετανάστευσης.

Πλέον, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η συγκεκριμένη απαγόρευση μπορεί να παραμείνει σε ισχύ, ενώ ο Τραμπ ενδεχομένως να προσθέσει και άλλες χώρες στη λίστα, σημειώνει το Reuters. Στην παρούσα φάση, η απαγόρευση δεν επιτρέπει την είσοδο στους περισσότερους ανθρώπους από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει να τεθεί σε εφαρμογή σε μεγάλο βαθμό τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ συνεχιζόταν η δικαστική διαμάχη.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση