Προβληματισμό στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκαλεί το περιστατικό στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά όπου στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί κατά συναδέλφων του σήμερα το πρωί, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

«Εγώ είμαι κλέφτης φορτηγού, δεν είμαι στρατιώτης» φέρεται να δήλωσε ο αλεξιπτωτιστής μόλις συνελήφθη, αφού είχε διαφύγει νωρίτερα από την μονάδα του με φορτηγό. Νωρίτερα, ο νεαρός, που εκτελούσε υπηρεσία ως σκοπός, δεν επέστρεψε στο πόστο του και όταν εντοπίστηκε ύστερα από αναζήτηση των συναδέλφων του, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του news247.gr, ο στρατιώτης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στην μονάδα. Γεγονός που προκαλεί δυσφορία και ερωτηματικά και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την επάρκεια των ψυχολογικών τεστ που πραγματοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που απασχολεί τις στρατιωτικές αρχές το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών, 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετεί στο Καστελόριζο έφυγε από την μονάδα του, έχοντας κλέψει προηγουμένως το τυφέκιο του. Προκειμένου μάλιστα να το πράξει, κάλυψε με το τζόκεϊ του την κάμερα ασφαλείας, έλυσε σε κομμάτια το G3 όπλο και το έβαλε στο σάκο του. Κατάφερε μάλιστα να πάρει το πλοίο της γραμμής και να φτάσει στον προορισμό του, μέχρι να συλληφθεί τελικά από την Στρατονομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση