HomeHL-9Ακόμη ένα μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια

Ακόμη ένα μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια

Δεκάδες αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά 43 συλλήψεις έγιναν σε διάστημα μίας εβδομάδας σαα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πιο συγκεκριμένα 20 άνδρες και 19 γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 56 ετών καθώς και τέσσερις ανήλικοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια από τα αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» και «Ι. Δασκαλογιάνης» με προορισμό τις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία.

Οι συλλήψεις έγιναν από τις 18 έως και τις 24 Ιουνίου, με τους άνδρες των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων να εντοπίζουν κατά τον έλεγχο τα ψεύτικα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία ήταν εφοδιασμένοι οι αλλοδαποί ταξιδιώτες.

Σε βάρος των υσυλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις οποίες οδηγήθηκαν κατά περίπτωση στους εισαγγελείς Ηρακλείου και Χανίων.

Προσπάθησε να την βγάλει παράνομα από την… χώρα

Δύο ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για προμήθεια αλλά και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα, χθες ένας 29χρονος προμήθευσε σε 24χρονη τα πλαστά έγγραφα με σκοπό να φύγουν από την χώρα με προορισμό την Γαλλία.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο οι αρχές διαπίστωσαν την παρανομία και συνέλαβαν και τους δύο.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση