HomeHL-9Στην τελική ευθεία η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Στην τελική ευθεία η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, της ανήλικης κοπέλας που κατέληξε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011, όπου και είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη.

Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και σήμερα αναμένεται η  πρόταση του εισαγγελέα ενώ θα γίνουν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δύο γιατροί, οι οποίοι τη μοιραία ημέρα εργάζονταν ως ειδικευόμενοι στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση δημιουργήθηκαν εντάσεις έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μεταξύ συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας που βρέθηκαν στα Χανιά προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων γιατρών.

Οι συνδικαλιστές από την Αθήνα, οι οποίοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι οι συνάδελφοί τους του Ρεθύμνου ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την περίπτωση της Στέλλας Ακουμιανάκη, δέχθηκαν φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους συγγενείς της ανήλικης οι οποίοι διατείνονταν ότι οι γιατροί από την πρωτεύουσα ήρθαν να προστατέψουν τους συναδέλφους τους χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση