HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Εικόνες εγκατάλειψης στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας»

Αυγενάκης: «Εικόνες εγκατάλειψης στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας»

Ερώτηση στην Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εγκατάλειψη του Αθλητικού Κέντρου της Φορτσέτας και την ανάγκη εργασιών συντήρησης αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της Φορτέτσας, το οποίο βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ηρακλείου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ με πλαστικό αντικραδασμικό τάπητα, αποδυτήρια, ιατρείο, κερκίδες και περιβάλλοντα χώρο με πολλά δέντρα και φυτεύσεις.

Δυστυχώς όμως, οι πολίτες που το επισκέπτονται, αντικρίζουν γυμνά ηλεκτρικά καλώδια που είναι άκρως επικίνδυνα για εκείνους αλλά και για τα μικρά παιδιά που αθλούνται, παντελή έλλειψη καθαριότητας και ελλιπή συντήρηση, τα οποία συνθέτουν μια εντελώς απαράδεκτη εικόνα, για ένα αθλητικό κέντρο που κόστισε 848.758,26 € και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Είναι δεδομένο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, πρέπει να διατίθενται στους πολίτες με όρους ασφάλειας και σεβασμού, να είναι λειτουργικές και να μην αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες και ιδίως τα παιδιά που φιλοξενούν».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, ώστε να αντιμετωπίσετε την απαράδεκτη εικόνα του αθλητικού κέντρου της Φορτέτσας;

  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την τακτική συντήρηση και λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση