Την έλευση του «Μίνωα» στην Κρήτη με βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια περιμένουν οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr:

«Την Τρίτη 19/06 από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με έμφαση στις Σποράδες, και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής χώρας. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα».

Ωστόσο φαίνεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο θα φτάσουν στην κορύφωσή τους την Τετάρτη, καθώς προβλέπονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο Τετάρτη 20/06 και Πέμπτη 21/06/2018 η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά ως προς έκταση των περιοχών που θα επηρεάζονται. Ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα (ιδιαίτερα στην Κρήτη) να είναι τοπικά έντονα».

Όσον αφορά στη σημερινή ημέρα φαίνεται οι έντονες καταιγίδες θα επηρεάσουν περισσότερο τη δυτική Κρήτη και κυρίως τον νομό Χανίων.

kairos-xarths

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteocrete.gr για κάθε νομό του νησιού αναμένονται σήμερα τα εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΔ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Tις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο Β έως Δ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Δ έως ΒΔ, εντάσεως από 1 έως 2 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα καταιγίδας ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΒΒΑ, εντάσεως 1 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση