HomeHL-MarketΜιχάλης Μαρακάκης“Φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά της Τράπεζας Χανίων”

Μιχάλης Μαρακάκης“Φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά της Τράπεζας Χανίων”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Χανίων η ετήσια Γενική Συνέλευση παρουσία πολλών μετόχων.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Τράπεζας ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Μαρακάκης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, επισημαίνοντας πως σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Τράπεζα Χανίων συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία ατενίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε ότι το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην Κρήτη σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά τόσο για την οικονομία του νησιού που παρουσιάζει συγκεκριμένες ιδιαίτερότητες εξαιτίας του τουρισμού, αλλά και των τοπικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο.

Εάν οι συνθήκες ευνοήσουν η Τράπεζα θα συνεχίσει και την ανάπτυξή της εκτός Κρήτης, με νέα υποκαταστήματα, υπό την προϋπόθεση οτι θα της ανάψει το «πράσινο φως» η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε σχέση με τις εταιρίες στις οποίες η Τράπεζα Χανίων είναι μεγάλος μέτοχος, όπως η ΒΙOΧΥΜ, η ΑΒΕΑ και ο Χιωτάκης, ο κ. Μαρακάκης σημείωσε ότι ακολουθούν και αυτές μια αναπτυξιακή πορεία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο επιχειρηματικό πάρκο για το οποίο επεσήμανε πως παρά το προβλήματα που υπάρχουν, είναι αισιόδοξος πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την δικαστική διαμάχη που έχει η Τράπεζα Χανίων με ορισμένους μετόχους της, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Τράπεζα Χανίων θα δικαιωθεί τελικά από την δικαιοσύνη.

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές για την Τράπεζα Χανίων, ο κ. Μαρακάκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη κάνει επαφές με τους επενδυτές αυτούς. Η τελική όμως απόφαση, για το εσ υπάρξει συμφωνία, ανήκει στους 25.000 μετόχους της Τράπεζας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση