HomeHL-9Επεισόδια και τραυματίες για τη συμφωνία

Επεισόδια και τραυματίες για τη συμφωνία

Έπνιξαν το Πισοδέρι στα δακρυγόνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων να υπέγραψαν ήδη τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με την Μακεδονία, σημειώνονται συνεχώς εντάσεις με ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές και χρήση χημικών από τις Αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life-events.gr, πολλοί διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες. Μάλιστα έχει καταφθάσει και ασθενοφόρο στο σημείο.

Το thestival κάνει λόγο για οκτώ τραυματίες.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική, ενώ λόγω των επεισοδίων γυναίκες και παιδιά απομακρύνονται από το σημείο.

Xιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα παραμένουν συγκεντρωμένοι από τις 10.30 το πρωί στη Βίγλα Πισοδερίου, χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

https://www.youtube.com/watch?v=Jqqq5ETyn0g

Χιλιάδες πολίτες έχουν πλημμυρίσει την πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου με γαλανόλευκες στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση