HomeΚΡΗΤΗΣτη Γερμανία για μετεκπαίδευση Ηλεκτροσυγκολλητές από το Ηράκλειο

Στη Γερμανία για μετεκπαίδευση Ηλεκτροσυγκολλητές από το Ηράκλειο

Νέες προοπτικές για τους αποφοίτους του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες προοπτικές για τους απόφοιτους του Τμήματος Ηλεκτροσυγκόλλησης δημιουργεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εξασφαλίζοντας τη μετεκπαίδευσή τους στη Γερμανία από την πρωτοπόρο εταιρεία  GSI – DVS.

Συνολικά 18 απόφοιτοι και 6 καθηγητές του Τμήματος θα μεταβούν στη Γερμανία την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, σε τρεις ομάδες,  προκειμένου να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνικές ηλεκτροσυγκόλλησης και ειδικότερα στην «εικονική ηλεκτροσυγκόλληση» (virtual welding) με τη χρήση προσομοιωτών, καθώς και στην αντιδιαβρωτική προστασία, υπό την εποπτεία έμπειρων εκπαιδευτικών.

hlektrosygkolhtes

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία εκπονείται μέσω του προγράμματος Erasmus+ είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ηλεκτροσυγκολλητών και εκπαιδευτών ηλεκτροσυγκόλλησης για την αντιμετώπιση των αναγκών του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες απόφοιτοι και καθηγητές θα λάβουν πιστοποίηση για την μετεκπαίδευσή τους στις νέες τεχνικές, μερικές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη διδαχθεί στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτροσυγκόλλησης, το οποίο δημιούργησε  και λειτουργεί σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας, καθώς το πτυχίο που λαμβάνουν θεωρείται σημαντικό για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  τηλ. 2810-302736 & 302730 κ. Μαίρη Βενιχάκη – email: [email protected].

Διαφήμιση
Διαφήμιση