Δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η Κρήτη από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα αρχής γενομένης από σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη για την Κρήτη, τα έντονα φαινόμενα στο νησί θα εκδηλωθούν κυρίως το Σαββατοκύριακο με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις, ακόμη και κεραυνούς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη:

«Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί μας το σαββατοκύριακο και μάλιστα αξιόλογη απο αργά το βράδυ της Παρασκευής και απο τα ΝΔ.

Αιτία ένα χαμηλό βαρομετρικό στο Κεντρικό Αιγαίο Πέλαγο που σε συνδυασμό με τα θερμά νερά και τις ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα  θα δώσει τις ικανές εκείνες συνθήκες για έντονα κατά τόπους φαινόμενα.

Πιό αναλυτικά:

Την Παρασκευή (15/6) αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένη συννεφιά κυρίως μετά το μεσημέρι.Από το βράδυ και από τα ΝΔ θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων απο το βράδυ θα στρέφονται σε Δυτικούς και θα ενισχύονται, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο (16/6) με το ΔΝΔ ρεύμα να τροφοδοτεί με μεγάλα ποσοστά υγρασίας το Χαμηλό Βαρομετρικό θα εκδηλώνονται αρχικά στα Δυτικά και Κεντρικά τμήματα και γρήγορα σχεδόν σε ολόκληρο το νησί μας βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά κυρίως στην ενδοχώρα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις ενισχυμένοι σε περιοχές φαινομένων και η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 25 με 27 βαθμούς ως μέγιστη τιμή στα αστικά κέντρα.

Την Κυριακή (17/6) ίδια θα είναι η εικόνα του καιρού, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν γενικευμένες και που τοπικά θα είναι έντονες, όπως έντονη θα είναι και η δραστηριότητα ηλεκτρικών κεννώσεων, σε αρκετές περιοχές του νησιού μας.

Άνεμος και θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσουν μεταβολή.

Εφιστάται η προσοχή των λουομένων την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων.

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τις δύο πρώτες μέρες τις νέα εβδομάδας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση