HomeHL-9Κοντονής από Χανιά: Δρομολόγηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Κοντονής από Χανιά: Δρομολόγηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Και αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παραχώρησης των παλιών Δικαστικών Φυλακών για να φιλοξενηθούν εκεί αρχεία και να αποσυμφορηθούν τα κτήρια των Δικαστηρίων, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Δικαστήρια των Χανίων την Παρασκευή το πρωί.

Ο κ. Κοντονής, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, αφού συναντήθηκε με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των Δικαστηρίων και συνομίλησε με εργαζομένους.

Αμέσως μετά μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τους επόμενους μήνες την παραχώρηση των παλιών φυλακών για να στεγαστεί εκεί το αρχείο των Δικαστηρίων: «Με την κίνησή μας αυτή βελτιώνουμε σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των υπηρεσιών γιατί δημιουργούνται χώροι έτσι ώστε όλοι να εργάζονται υπό ανθρώπινες συνθήκες».

kontonhs

Ερωτηθείς ο κ. Κοντονής για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου που έχει “βαλτώσει”, απάντησε ότι ήδη στο Υπουργείο Υποδομών έχει δημιουργηθεί ειδικό γραφείο για την περάτωση του έργου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τους επόμενους μήνες το έργο θα προχωρήσει, ενώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τα Χανιά επισημαίνοντας ότι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το αίτημα για την τοποθέτηση ενός ακόμα προέδρου Πρωτοδικών (από 2 να γίνουν 3) στα Χανιά ο κ. Κοντονής έδειξε να κατανοεί το ζήτημα σημειώνοντας ότι είναι λογικό να αντιστοιχεί ο αριθμός των δικαστικών λειτουργών με τον όγκο των υποθέσεων που διαχειρίζονται.

Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταματήσει την αποστελέχωση και αποδιάρθρωση των δικαστικών υπηρεσιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι το 2015 και συμπλήρωσε ότι πρώτο μέλημα του Υπουργείου είναι να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο -κάτι που όπως είπε έχει σχεδόν επιτευχθεί- και σε δεύτερη φάση να εξεταστεί το ζήτημα της πληρέστερης στελέχωσης προσεγγίζοντας τα επίπεδα προ κρίσης όταν και υπήρχε 3 πρόεδρος Πρωτοδικών στα Χανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση