HomeHL-WorldΟ Τραμπ ακύρωσε την συνάντηση με τον Κιμ στην Σιγκαπούρη

Ο Τραμπ ακύρωσε την συνάντηση με τον Κιμ στην Σιγκαπούρη

Τι αναφέρει σε επιστολή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ακύρωση της συνάντησής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, αποφάσισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, υπό τη σκιά της αναζωπύρωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.

Σε επιστολή του προς τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ο αμερικανός πρόεδρος επικαλείται την «τεράστια οργή και ανοιχτή εχθρότητα» που επέδειξε ο κ. Κιμ στην πιο πρόσφατη τοποθέτησή του, σημειώνοντας ότι με αυτά τα δεδομένα κρίνει ότι είναι «ακατάλληλο» να λάβει χώρα η συνάντηση «σε αυτή τη χρονική στιγμή».

«Συνεπώς, επιστρέψτε σε αυτήν την επιστολή να διαμηνύσει πως η σύνοδος στην Σιγκαπούρη δεν θα λάβει χώρα, για το καλό των δύο πλευρών αλλά δυστυχώς για τον κόσμο», αναφέρει.

Μάλιστα, σε μια υπόγεια απειλή, ο κ. Τραμπ υπενθυμίζει ότι παρά τις αναφορές του Βορρά στις πυρηνικές του δυνατότητες η αντίστοιχη πυρηνική δύναμη της Αμερικής είναι τόσο μεγάλη που «προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί».

Ο κ. Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύνοδος να λάβει χώρα στο μέλλον, όμως καθιστά σαφές πως προϋπόθεση είναι η αλλαγή συμπεριφοράς από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ και επιρρίπτει την ευθύνη για την ακύρωση αποκλειστικά στην βορειοκορεατική πλευρά.

«Εάν αλλάξτε γνώμη σχετικά με αυτήν την τόσο σημαντική σύνοδο, σας παρακαλώ μην διστάσετε να με καλέστε ή να μου γράψετε», σημειώνει ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

«Η οικουμένη, και ειδικά η Βόρεια Κορέα, έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για μακρόπνοη ειρήνη και μεγάλη ευημερία», προσθέτει, τονίζοντας πως πρόκειται για μια «πραγματικά θλιβερή στιγμή στην ιστορία».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση