HomeΚΡΗΤΗΑύξηση προϋπολογισμού για την δακοκτονία στη Κρήτη

Αύξηση προϋπολογισμού για την δακοκτονία στη Κρήτη

Κατά 855.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δεδομένη την συνεισφορά της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρητική οικονομία, καθώς και την συμβολή της δακοκτονίας στην παραγωγή του ελαιολάδου, ο Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία την ενίσχυση της χρηματοδότησης, τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας στην Κρήτη για τα έτη 2018 και 2019, με αναφορά που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία είχε κοινοποιήσει στην αναφορά του ο κ. Βαρδάκης, οι πιστώσεις για το πρόγραμμα Δακοκτονίας για τα έτη 2018 και 2019 θα πρέπει να ενισχυθούν με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πληθυσμών δάκου και την κάλυψη του συνόλου των ελαιοδένδρων.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί απαντώντας στην αναφορά του κ. Βαρδάκη επισημαίνουν ότι το ποσό προς κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας, για το έτος 2018, για την περιφέρεια Κρήτης, θα είναι αυξημένο κατά 855.000 ευρώ.

vardakis_antonoglou-620x350

Διαφήμιση
Διαφήμιση