HomeHL-9Η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα – Τι καιρό θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα

Η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα – Τι καιρό θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας χωρίς μεσημβρινές αστάθειες και συνθήκες που θεωρούνται φυσιολογικές για την εποχή καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, θα πρέπει να αναμένουμε στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα «φλερτάρει» με τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καρακατσάνης αναφέρει:

Επιστροφή σε γνώριμες καιρικές καταστάσεις από την νέα εβδομάδα.

Χωρίς μεσημβρινές αστάθειες, με αρκετή ηλιοφάνεια, ασθενείς έως μέτριας  έντασης ανέμους και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλίσει η νέα εβδομάδα,

Γενικά αίθριος λοιπόν θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο (18/5) στο νησί μας με ασθενείς έως μέτριους ανέμους (2-4 bofor) απο ΒΔ διευθύνσεις και την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη (16/5) και Πέμπτη (17/5) οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιες γενικά διευθύνσεις (2-4 bofor) χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο φλερτάροντας κοντά στους 30 βαθμούς και τροφοδοτώντας οι νοτιάδες  την ατμόσφαιρά  με αφρικανική σκόνη.

Καθαρά ανοιξιάτικες λοιπόν συνθήκες μας περιμένουν την νέα εβδομάδα.

Η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας θα είναι για τις  βόρειες ακτές του νησιού μας μεταξύ 20 και 21 βαθμών,  για τις νότιες 19 με 20 βαθμούς ενώ για τις ανατολικότερες περιοχές μεταξύ 21 με 22 βαθμών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση