HomeΚΟΣΜΟΣΓνωρίστε τον πύργο των διακοπών του Εμανουέλ Μακρόν

Γνωρίστε τον πύργο των διακοπών του Εμανουέλ Μακρόν

Αποπνέει ιστορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκειται για την καλοκαιρινή κατοικία του εκάστοτε προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας, από το 1968.

Πρόκειται για ένα κάστρο που βρίσκεται στην κωμόπολη Bormes-les-Mimosas, στην περιφέρεια του Βαρ, στη Νότια Γαλλία, χτισμένο πάνω σε μια καταπράσινη βραχονησίδα. Εκεί θα βρεθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στις 12 και 13 Μαίου, για ένα σαββατοκύριακο με την Μπριζίτ.

Αυτό το μεσαιωνικό κάστρο, εξοπλισμένο με κανόνια και πολεμικά τείχη, έγινε με εντολή του Σαρλ ντε Γκολ, το 1968, καλοκαιρινός πύργος για τον εκάστοτε πρόεδρο. Ο ίδιος ο Ντε Γκολ δεν αγαπούσε το μέρος. Ελεγε πως είχε πολλά κουνούπια, τα κρεβάτια ήταν πολύ στενά και είχε διηγηθεί πως πέρασε εκεί «μια εφιαλτική νύχτα». Αλλά τα πράγματα άλλαξαν από τότε.

Το ζεύγος Ζισκάρ ντ’Εστέν άλλαξε πραγματικά το εσωτερικό και την διακόσμηση του πύργου. Η κυρία ντ’Εστέν εγκατέστησε έπιπλα στιλ Λουδοβίκου 16ου, σε τόνους πράσινου μήλου και παλαιωμένου ρόζ, τα οποία υπάρχουν ως σήμερα. Ο ίδιος ο Ζισκάρ ζήτησε να χτίσουν μια βεράντα και να περικλείσουν την τραπεζαρία, ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις μέσα στο χώρο, από τους παπαράτσι που έφταναν εκεί κατά δεκάδες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση