HomeHL-GreeceΣτην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Με αναταράξεις στα κόμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σχετικά άβολη θέση βρίσκει τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπάραταξη και ΑΝΕΛ η εισαγωγή στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς καθώς αρκετοί βουλευτές εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρές επιφυλάξεις για την στάση που έχουν επιλέξει τα κόμματάτους στην τελική ψηφοφορία.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου ξεκινά σήμερα στις 11 αλλά δεν κινδυνεύει με καταψήφιση καθώς εκτος απο την πλειοψηφία των βουλευτών της Κουμουνδούρου, την στήριξη τους θα εκφράσουν οι βουλευτές του Ποταμιού και αρκετοί απο την ΔΗΣΥ.

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από παρατηρήσεις και παρεμβάσεις του Μεγάρου Μάξιμου ο σφοδρός εμφύλιος μεταξύ στελεχών της ομάδας των «53» που υποστηρίζουν με πάθος την επίμαχη ρύθμιση και τουλάχιστον 12 βουλευτών που χαρακτηρίζονται από πασοκογενείς καταβολές φαίνεται πως καταλαγιάζει. Ωστόσο, οι Γιώργος Ουρσουζιδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννια, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Κωστοπαναγιωτου πιθανότατα θα διαφοροποιηθούν απέχοντας από την ψηφοφορία.

Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει την διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, διαφορετική στάση όμως αναμένεται να κρατήσει η κυρία Ντορα Μπακογιάννη.

Σε δυο στρατόπεδα έχει χωριστεί η ΔΗΣΥ καθώς αρκετοί βουλευτές διαφωνούν με την ηγεσία του κόμματος που τάσσεται υπέρ της ψήφισης του επίμαχου άρθρου. Ο κ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως δεν δέχεται να κάνει τα «ρεπό των ΑΝΕΛ» επιμένοντας στην τακτική της καταψήφισης όταν τα νομοσχέδια δεν εισπράττουν την συνολική κυβερνητική στήριξη. Επίσης, οι Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος, Γιώργος Αρβανιτιδης, Μιχάλης Τζελεπης και Βασίλης Κεγκέρογλου αναμένεται να διαφοροποιηθούν διαφωνώντας με την ουσία της ρύθμισης.

Τέλος, εκτός «γραμμής» ΑΝΕΛ αναμένεται να κινηθεί για μια ακόμα φορά ο κ Θανασης Παπαχριστόπουλος στηρίζοντας την διάταξη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση