HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Χωρίς στελέχη εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αστυνομικούς σκύλους το Λιμενικό στην Κρήτη”

Λ. Αυγενάκης: “Χωρίς στελέχη εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αστυνομικούς σκύλους το Λιμενικό στην Κρήτη”

Άμεση κάλυψη των κενών αυτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επιτακτική ανάγκη κάλυψης των σημαντικών κενών ελέγχου και ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και την ουσιαστική στήριξη του έργου του, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Έντονη ανησυχία και προβληματισμό, προκαλεί η αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως προς την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος ολόκληρης της Κρήτης, με στελέχη της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (πυροτεχνουργούς), καθώς και αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών μαζί με τους συνοδούς τους.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, το Ηράκλειο, δηλαδή το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρο το νησί, παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, παραμένει χωρίς πυροτεχνουργούς και χωρίς κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους με τους συνοδούς τους, για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Το πρόσφατο συμβάν στις 17/04/2018, σχετικά με την απειλή βομβιστικής επίθεσης στο πλοίο της «ΑΝΕΚ LINES», «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», στο λιμάνι του Ηρακλείου, ανέδειξε, εκ νέου, αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει την Κρήτη, στην οποία διακινούνται εκατομμύρια ανθρώπων. Με το συμβάν αυτό, έγινε πλέον προφανής σε όλους η ανάγκη ενίσχυσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου με κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη, καθώς και με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών.

Είναι απαράδεκτο, επίσης, το γεγονός, ότι οι Λιμενικές Αρχές της Ανατολικής Κρήτης, δεν διαθέτουν ούτε σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών για υποθέσεις που άπτονται του χώρου ευθύνης τους. Το ένα και μοναδικό σκυλί που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται στα Χανιά και η πολύωρη μετακίνηση του στο χώρο έρευνας και η ταλαιπωρία που υφίσταται, καθιστά μειωμένη την επιχειρησιακή του ικανότητα.

Δεδομένων των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με τα κατάλληλα στελέχη και μέσα για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης και την αστυνόμευση της Νήσου γενικότερα, η οποία θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών και θα διευκολύνει την ουσιαστική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών, εκ μέρους, του Λιμενικού Σώματος». Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Είναι στις άμεσες προτεραιότητες σας η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και γενικότερα του νησιού, με πυροτεχνουργούς και ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους με τους συνοδούς τους, για ανίχνευση εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών;

2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την κάλυψη των σημαντικών αυτών κενών ελέγχου και ασφάλειας του τομέα αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και την ουσιαστική στήριξη του έργου του;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση