HomeΕΛΛΑΔΑΝέα προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Νέα προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Την τρίτη κατά σειρά αίτηση υπογράφουν 32 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα προσφυγή κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης στο Ελληνικό.

Την τρίτη κατά σειρά αίτηση υπογράφουν 32 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού οι οποίοι στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους το επίμαχο διάταγμα ( σ.σ. της 1ης Μαρτίου 2018) είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, αλλά και αντίθετο σε σειρά διεθνών συμβάσεων. Επιπλέον, υποστηρίζου ότι προσκρούει στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζουν ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται συμπληρώνοντας ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι έπρεπε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος. Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν ήδη προσφύγει 507 κάτοικοι και τέσσερα νομικά πρόσωπα αλλά και δυο Οικολογικές Οργανώσεις.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση