HomeHL-9Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις…αλλά όχι σε ολόκληρη την Κρήτη

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις…αλλά όχι σε ολόκληρη την Κρήτη

Επιτρέπονται οι προσφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά με τους καταναλωτές να ψάχνουν ευκαιρίες για φθηνά και ποιοτικά ψώνια.

Οι εαρινές εκπτώσεις ισχύουν με βάση το νόμο 4446/2016, που έχει ορίσει δυο εκπτωτικές περιόδους ενδιάμεσα των εκπτωτικών περιόδων του καλοκαιριού και του χειμώνα, ενώ υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).

Στο πλαίσιο των εαρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 6 Μαΐου με το άνοιγμα των καταστημάτων να είναι προαιρετικό.

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όχι όμως και στην Κρήτη, καθώς μετά τις αλλαγές που έφερε ο συγκεκριμένος νόμος, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως το γνωρίζαμε (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Έτσι, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, για το 2018 οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το Ηράκλειο είναι : 1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αλλά και του Λασιθίου, όπου δεν ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ κανονικά θα ισχύσουν στο Ρέθυμνο, μετά από απόφαση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση