Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”.

Τα εγκαίνια του συνόλου των έργων αναβάθμισης στο χώρο του αερολιμένα θα γίνουν στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν και τα εγκαίνια των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Ήδη ο Υπουργός Μεταφορών έχει φτάσει στο Ηράκλειο και βρίσκεται στο χώρο του αεροδρομίου, ενώ «θερμή» ήταν η υποδοχή που του επεφύλαξαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καστελίου, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με πανό και συνθήματα.

Τον κ. Σπίρτζη συνοδεύει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του αερολιμενάρχη με τη συμμετοχή βουλευτών και του περιφερειάρχη Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ του χώρου του αερολιμένα τα μέτρα της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

aerodromio6

Το πολύ μεγάλο αυτό έργο, που πραγματοποιήθηκε εν λειτουργία και σε διάστημα μόλις 5 μηνών, αφορά στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, με νέα καταστήματα, αφορολόγητων και άλλων, καταστήματα εστίασης και νέες αίθουσες VIP, CIP, κ.λπ..

Δημιουργήθηκε νέος χώρος αναχωρήσεων, 3000 τ.μ., έγινε ανακαίνιση των υπολοίπων 8000 τ.μ. του παλαιού χώρου, με δημιουργία 11 εξόδων με δικό τους ασανσέρ ( 9 έξοδοι στο ισόγειο και 2 στον πρώτο όροφο). Ακόμη δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες – lounges στην extra schengen περιοχή και δύο στην intra.

aerodromio4-1

Τα καταστήματα καταλαμβάνουν έκταση 2200 τ.μ. περίπου, με νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών σύγχρονα και με ιδιαίτερη διακοσμητική ( νέα δάπεδα, ξύλινες επενδύσεις, led φωτισμό, νέα κλιματιστικά, κ.λπ. ), 6 νέα ανακαινισμένα καταστήματα εστίασης στις αναχωρήσεις και δυο στους χώρους check in.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη εντάσσονται και άλλα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν το νησί, με κυριότερα αυτά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και των κόμβων της Αγίας Πελαγίας.

aerodromio2-1

Ωστόσο, ο Υπουργός δε θα παραλείψει να αναφερθεί και στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

aerodromio3-1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση