HomeHL-9Στάση εργασίας για τον… τραμπουκισμό στα σχολεία

Στάση εργασίας για τον… τραμπουκισμό στα σχολεία

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον πατέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θορυβημένη είναι η σχολική κοινότητα από το πρόσφατο περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού που σημειώθηκε σε σχολείο του Ηρακλείου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, την περασμένη Τρίτη ένας πατέρας, διαμαρτυρόμενος για τιμωρία που είχε δεχθεί το παιδί του, πήγε στο σχολείο και ζήτησε τον λόγο τόσο από την εκπαιδευτικό όσο και από τον διευθυντή.

Τα πράγματα ξέφυγαν με αποτέλεσμα ο πατέρας να φτάσει ένα βήμα πριν… χειροδικήσει ενώ προχώρησε και σε μικρές φθορές.

Τρίωρη στάση εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 27 Απριλίου έχει κηρύξει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στην σχολική μονάδα όπου έγινε το περιστατικό διαμαρτυρόμενος για τα φαινόμενο «τραμπουκισμού» όπως αναφέρει.

Μάλιστα, μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικός «Φαιστός» τάσσεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού και θα παρέχουν νομική υποστήριξη σε συνεννόηση με το δικηγόρο που συνεργάζονται.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καταδικάζουμε το περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού σε σχολική μονάδα του νομού Ηρακλείου από τους γονείς ενός μαθητή. Η απρόκλητη, υβριστική και βίαιη συμπεριφορά των συγκεκριμένων γονέων απέναντι σε εκπαιδευτικό του σχολείου είναι καταδικαστέα από το σύνολο της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αρνητικές επιδράσεις στο παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής κοινότητας και στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα δείξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα «τραμπουκισμού» και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δ. Θεοτοκόπουλος θα στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά την εκπαιδευτικό και συνολικά το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

  Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας:

–           Κηρύττει τρίωρη (3) στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στη σχολική μονάδα, στην οποία έγινε το περιστατικό.

–           Θα παρέχει νομική υποστήριξη σε συνεννόηση με το δικηγόρο που συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση