HomeHL-9Στο 10ο Γυμνάσιο μαθητές και καθηγητές μέσω Erasmus

Στο 10ο Γυμνάσιο μαθητές και καθηγητές μέσω Erasmus

Με θέμα το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την γνωριμία με το προσφυγικό ζήτημα και την κατανόηση των προβλημάτων που βίωσαν και βιώνουν οι συνάνθρωποι μας σε αρκετά μέρη του κόσμου, το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου υποδέχτηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου τους καθηγητές και μαθητές σχολείων της Αυστρίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ¨Me & EU” με θέμα το προσφυγικό στην εκπαίδευση.

img_3497

Η υποδοχή τους έγινε το πρωί με δράσεις καλωσορίσματος, ξενάγηση στους χώρους του σχολείου μας, παιχνίδια γνωριμίας, μάθημα ελληνικής γλώσσας, δημιουργία κολάζ, γνωριμία μέσα από τις κάμερες κ.α

Την Τρίτη οι φιλοξενούμενοι και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πως δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ και πως προετοιμάζεται μια συνέντευξη αλλά και να παίξουν κυνήγι θησαυρού και άλλες αθλητικές δραστηριότητες μαζί και με παιδιά πρόσφυγες.

Την Τετάρτη θα επισκεφτούν το Ενυδρείο Κρήτης, την πόλη του Αγίου Νικολάου και την Σπιναλόγκα καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Ακολουθεί την Πέμπτη η επίσκεψη σε δύο δημοτικά σχολεία όπου έχουν ενταχθεί μαθητές πρόσφυγες, όπου τα παιδιά θα πάρουν συνέντευξη από τους ίδιους τους ανθρώπους, που βίωσαν και βιώνουν τον ξεριζωμό από την πατρίδα τους.

img_3569

Την Παρασκευή, τελευταία μέρα φιλοξενίας οι μαθητές θα γνωρίσουν την τεχνική του μοντάζ ταινιών και του υποτιτλισμού και θα δουλέψουν σε σχετικά εργαστήρια το βασικό μας θέμα « Το ταξίδι της φυγής».

Μαθητές , καθηγητές και γονείς θα αποχαιρετίσουν τους φιλοξενούμενους στον χώρο του σχολείου σε μια παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με τοπικά εδέσματα φτιαγμένα από τους ίδιους μπόλικο χαμόγελο και καλή καρδιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση