HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: “Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στις υπηρεσίες ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης”

Β. Κεγκέρογλου: “Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στις υπηρεσίες ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης”

Σε ερώτηση του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης και Υγείας, ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθαριότητα των κτηρίων ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Από 01/04/18 τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης δεν καλύπτονται από συνεργείο καθαριότητας με συνέπεια να τίθενται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, η υγεία των εργαζομένων αλλά και των χιλιάδων συναλλασσόμενων καθημερινά.

Με απόφαση του συλλόγου υπαλλήλων ΕΦΚΑ μισθωτών σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τρίωρη στάση εργασίας στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ μισθωτών σε Εσταυρωμένο, Ν. Αλικαρνασσό και Αγίου Μηνά, καθώς η κατάσταση με την καθαριότητα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καθημερινά η πίεση από τον κόσμο είναι τεράστια, ενώ οι ανάγκες για υπηρεσίες καθαριότητας πολλαπλασιάζονται λόγω της μεγάλης εισροής ασφαλισμένων κάθε ηλικίας και είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος και για μεταδιδόμενες ασθένειες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων να διατηρούν καθαρούς τους χώρους που εργάζονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ μισθωτών στον Εσταυρωμένο, όπου, στο Κέντρο Αναπηρίας, στο ισόγειο, καθημερινά συναλλάσσονται πάνω από 200 άτομα, πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα και μολυσματικές ασθένειες, όπως AIDS, ηπατίτιδα και άλλα χρόνια νοσήματα.

Επειδή η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο εργαζόμενους και ασφαλισμένους Επειδή οι απαράδεκτες αυτές συνθήκες θίγουν, υποβιβάζουν και παραβιάζουν βασικές διατάξεις, νόμιμα κατοχυρωμένες. Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί: Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθαριότητα των κτηρίων ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση