HomeHL-CultureΤο παγκάκι της στάσης μας στο… φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Το παγκάκι της στάσης μας στο… φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Από το Γυμνάσιο των Αγίων Δέκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανιών το 8ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι:

α)         H ανάδειξη και ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η  παρουσίαση των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β)         Η ενημέρωση και διάχυση των εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων,

γ)         Η επικοινωνία  των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) με την επιστημονική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και με τη συμμετοχή και υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ20.2/ 139401 /Δ2 /23-8-2017).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ψηφιακές δράσεις, όπως:

  • Cineμαθηματα απο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
  • Εργαστήρι κινούμενης εικόνας με τον κ. Μάριο Ιωαννίδη και το εργαστήριο Σκίτσου Χανίων
  • Εργαστήρι Φωτογραφίας με το Νίκο Καμπιανάκη «… η τέχνη της φωτογραφίας»
  • Πολυτεχνείο Κρήτης – ΗΜΜΥ – Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων

o Δημιουργική Μάθηση με το Ψηφιακό Θέατρο Σκιών eShadow

o Προσεγγίζοντας την Επιστήμη και την Τεχνολογία μέσα από έργα φοιτητών

  • Schoolspace, Hackerspace από τους μαθητές μας…
  • Εκπαιδευτική Ρομποτική από το 2ο Δημοτικό Χανίων
  • Τα πολυμέσα … για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
  • … και πολλές μαθητικές εκπλήξεις όπως ο προσομοιωτής σεισμού από μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά.

Το παγκάκι της στάσης μας

Οι μαθητές της δευτέρας τάξης του γυμνασίου των Αγίων Δέκα συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ με ένα ακόμη έργο κόμικ σε ψηφιακή μορφή, που έχει τίτλο: Το παγκάκι της στάσης μας.

Σε αυτό παρουσιάζονται με τρόπο διδακτικό και σατιρικό τα κοινωνικοπολιτικά και πολιτισμικά ευτράπελα, της ελληνικής κοινωνίας.

Η εργασία, το σενάριο και η παρουσίαση- κόμικ, έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής- διαθεματική εργασία (με υπεύθυνο καθηγητή-συντονιστή τον Πηρουνάκη Ιωσήφ).

Οι μαθητές βασίστηκαν στο έργο του Δ. Βασιλείου «Στο παγκάκι της γειτονιάς» και έδωσαν αυτά που βιώνουν εκείνοι σήμερα, στους Αγίους Δέκα και στο παγκάκι που περιμένουν το σχολικό λεωφορείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση