HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Καθυστερήσεις στο έργο της γέφυρας Χαμεζίου”

Λ. Αυγενάκης: “Καθυστερήσεις στο έργο της γέφυρας Χαμεζίου”

Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις νέες καθυστερήσεις του έργου της γέφυρας Χαμεζίου, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τoν Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι:

«Έντονη είναι η ανησυχία για τις καθυστερήσεις στο έργο της ολοκλήρωσης της γέφυρας Χαμεζίου, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι η 31η Μαΐου 2018, σε ενάμιση μήνα από τώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εδώ και δεκαπέντε ημέρες οι εργασίες αποπεράτωσης έχουν διακοπεί και υπάρχει διάχυτος φόβος ότι η 31η Μαΐου 2018, ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, φαντάζει «…άπιαστο όνειρο».

Είναι άξιο αναφοράς, ότι το έργο αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2017, αλλά με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) δόθηκε παράταση στον ανάδοχο με τη δέσμευση να ολοκληρωθεί το αντικείμενο της εργολαβίας έως τις 31 Μαΐου 2018. Μάλιστα, η προαναφερόμενη απόφαση του ΟΑΚ, που ενέκρινε το σχετικό χρονοδιάγραμμα, έθεσε ως κομβική ημερομηνία ελέγχου της πορείας ολοκλήρωσης των εργασιών την 20η Απριλίου 2018.

Λίγες, μόλις, ημέρες πριν την ημερομηνία ελέγχου, τα έργα έχουν παγώσει και υπάρχει έντονη ανησυχία για το κατά πόσο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, στις λίγες ημέρες που έχουν απομείνει. Η ολοκλήρωση της γέφυρας Χαμεζίου είναι σημαντική, πρόκειται για μια γέφυρα 840 μέτρων, η μεγαλύτερη γέφυρα στην Κρήτη, η οποία μαζί με το τμήμα του ΒΟΑΚ, εκατέρωθεν της γέφυρας, θα αλλάξει την περιοχή, καθώς και την οδική κυκλοφορία στην ανατολική Κρήτη.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προχωρήσουν οι συμπληρωματικές εργασίες για τη γέφυρα, όπως το παράλληλο έργο και η αποκατάσταση της πρόσβασης στο χωριό Σκοπή, με τη δημιουργία κατάλληλου κόμβου».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την ολοκλήρωση του έργου της γέφυρας Χαμεζίου ως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαΐου 2018;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση