HomeHL-9Σε αναβολή η συνεδρίαση του πειθαρχικού για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Σε αναβολή η συνεδρίαση του πειθαρχικού για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Πότε θα απολογηθεί η αναισθησιολόγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο θάνατός της παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2015 είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα και ο αγώνας των γονιών της συνεχίζεται ακόμη και σήμερα αναζητώντας απαντήσεις στα δραματικά ερωτηματικά που τους στέρησαν ξαφνικά και αναίτια το αγγελούδι τους.

Ο λόγος για τη μικρή Μελίνα Παρασκάκη, η οποία σε ηλικία 4 χρόνων εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, προκειμένου να της αφαιρεθούν τα «κρεατάκια». Το παιδί ωστόσο κατέληξε με τα γεγονότα που επακολούθησαν ως προς την αιτία θανάτου και την ύπαρξη ιατρικού σφάλματος να παίρνουν τις διαστάσεις πραγματικού θρίλερ φτάνοντας έως και τις πολιτικές προεκτάσεις.

Το θέμα του θανάτου της 4χρονης Μελίνας επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα – μεταξύ άλλων – στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση οδηγείται σε αναβολή λόγω σοβαρού κωλύματος παράστασης ενός εκ των μελών του.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, ούτως ή άλλως,  δεν περιλαμβανόταν  ακόμη το θέμα της κλήσης σε απολογία της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στην υπόθεση της μικρής Μελίνας φέρνοντας στο φως και κάποιο περιστατικό απάδουσας συμπεριφοράς της γιατρού.

Έτσι, το ζήτημα της απολογίας της αναισθησιολόγου παραμένει σε εκκρεμότητα. Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα των επιθεωρητών υγείας για τον θάνατο του κοριτσιού γινόταν λόγος για «βαριά ιατρική αμέλεια» και «παρεκκλίσεις από τα ιατρικά πρωτόκολλα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση