Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν σήμερα σε ολόκληρη την χώρα αναμένονται στην Κρήτη σύμφωνα με το meteo.gr, καθώς εκτιμάται ότι ο υδράργυρος θα φθάσει κατά τόπους ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το βράδυ στο Ηράκλειο αναμένεται να σημειωθεί υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteocrete.gr για κάθε νομό του νησιού χωριστά:

kairos

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αρχίσουν να περιορίζονται. Oι άνεμοι θα φθάσουν τα 4 μποφόρ την ένταση ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά τους 24.

Νομός Χανίων

Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από ανατολικές – βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά τους 21.

Νομός Ρεθύμνου

Λίγες νεφώσεις αναμένονται μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από βόρειες έως νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως μέχρι και 3 μποφόρ. H θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά τους 24.

Νομός Λασιθίου

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατεί νωρίς το πρωί, ωστόσο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως έως 4 μποφόρ. H θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση