Αναχωρεί σήμερα στις 6:30 το πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Τον κ. Αμανατίδη συνοδεύουν ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής – Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Πώς θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κρήτη

Με τον προγραμματισμό εμπορικών και ειδικών έκτακτων πτήσεων Aegean Airlines – Olympic Air θα μεταφέρουν και φέτος το Άγιο Φως, μετά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα τα δρομολόγια για την Κρήτη είναι:

ΟΑ 322 Αθήνα- Ηράκλειο, Αναχώρηση στις 20:40 και άφιξη στο Ηράκλειο στις 21:30

ΟΑ 344 Αθήνα – Χανιά, Αναχώρηση στις 21:55 και άφιξη στα Χανιά στις 22:45

Διαφήμιση
Διαφήμιση