HomeHL-9Χωρίς… συντήρηση το εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Χωρίς… συντήρηση το εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Τι αναφέρει καταγγελία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς… συντήρηση συνεχίζει να λειτουργεί το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού να προχωρούν σε καταγγελίες για την στάση εργολάβου, ΕΕΑΑ και δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα το ανακύκλωση όταν υπήρξε μία σοβαρή ζημιά σ’ ένα μηχάνημα.

«Το μηχάνημα έσκασε από την πίεση μόλις λίγα μέτρα μακριά από τους εργαζόμενους εκτοξεύοντας καυτό λάδι στο χώρο. Από καθαρή τύχη δεν προστέθηκε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στα έξι που έχουν γίνει σε ένα χρόνο και στους δεκάδες της περιόδου 2016-2017  που σακατεύτηκαν στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, ως προς την συντήρηση του εργοστασίου η Ένωση επισημαίνει πως «οι αντιθέσεις της διαχειρίστριας του εργοστασίου και του ανάδοχου του έργου για το ποιος θα αναλάβει το κόστος συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου» έχει ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα να βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Tην εβδομάδα που μας πέρασε στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης υπήρξε μία σοβαρή ζημιά σε ένα μηχάνημα το οποίο έσκασε από την πίεση μόλις λίγα μέτρα μακριά από τους εργαζόμενους εκτοξεύοντας καυτό λάδι στο χώρο. Από καθαρή τύχη δεν προστέθηκε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στα έξι που έχουν γίνει σε ένα χρόνο και στους δεκάδες της περιόδου 2016-2017  που σακατεύτηκαν στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Κύρια αιτία του προβλήματος είναι οι αντιθέσεις της διαχειρίστριας του εργοστασίου και του ανάδοχου του έργου για το ποιος θα αναλάβει το κόστος συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μηχανήματα να βρίσκονται σε κακή κατάσταση και τα εργατικά ατυχήματα να καραδοκούν, αφού κάθε ζημιά μπαλώνεται και δεν επισκευάζεται  σωστά.

Ταυτόχρονα τις μέρες εκείνες που το εργοστάσιο ανακύκλωσης  έχει  κάποια βλάβη, πράγμα που συμβαίνει συχνά – πυκνά, η ανακύκλωση του Ηρακλείου κατέληγε στο ΧΥΤΑ με εντολή της ΕΕΑΑ. Με λίγα λόγια ο Δήμος Ηρακλείου παίζει το ρόλο του «νοσηλευτή» στο πρόβλημα του εργολάβου αφού διεκπεραιώνει το όλο θέμα οδηγώντας την ανακύκλωση στην χωματερή επιφορτιζόμενος το περιβαλλοντικό τέλος.

Η ηθική και πολιτική ευθύνη που έχει ο δήμος  είναι τεράστια , αφού βγαίνει από τη μία και μιλάει δημόσια για MASTER PLAN, στήνοντας συνέδρια βιτρίνας κάνοντας τον οικολόγο και ταυτόχρονα τάζει ζεστό χρήμα για τον εκσυγχρονισμό της μονάδος πράγμα που είναι υποχρέωση του διαχειριστή και του εργολάβου και από την άλλη, κουβέντα για την ανεξέλεγκτη φαυλότητα εις βάρος των εργαζομένων και των  κατοίκων του δήμου!

Μέσα απο αυτην την κατάσταση μπορεί, ο λαος της πολης, να βγάλει συμπέρασματα, να δει πιο καθαρά οτι σκοπός τους είναι πως με κάθε μέσο και τρόπο θα βγάλουν όσο γίνεται περισσότερο κέρδος στις πλάτες των εργαζομένων του εργοστασίου και των Δημοτών που πληρώνουν την ανακύκλωση μέσω της λεγόμενης «αναταποδοτικότητας» και όχι αν θα γίνεται ανακύκλωση στο Ηράκλειο.

Διεκδικούμε:

  • Την τακτική συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού μαζί με τον ουσιαστικό έλεγχο από την τεχνική επιθεώρηση
  • Την πρόληψη και τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο.
  • Την άμεση εξόφληση του μπόνους από την απλήρωτη υπερωρία σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Να μπει ένα τέλος στον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων.
  • Να υπογραφτεί ΤΩΡΑ Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας
Διαφήμιση
Διαφήμιση