HomeHL-PsilaΤέλος καλό…όλα καλά για τη Μαρίκα!

Τέλος καλό…όλα καλά για τη Μαρίκα!

Επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος καλά… όλα καλά για την Μαρίκα, την πανέμορφη πάπια, που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου από περαστικούς να φέρει ένα μεγάλο “κεράτωμα” στο αριστερό της φτερό.

Μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, η γνωστή πάπια είναι πλέον καλά και ατενίζει… το μέλλον από το λιμάνι του Ηρακλείου, με αισιοδοξία.

Σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ζωόφιλη Δράση αναφέρει:

Επέστρεψε στο λιμάνι Ηρακλείου η Μαρίκα, η γνωστή Ηρακλειώτισα πάπια.

Το πτηνό είχε εντοπιστεί από πολίτες της πόλης μας, με ενα μεγάλο «κεράτωμα» – όγκο στο αριστερό φτερό, κάτι που επρεπε να αφαιρεθει αμεσα για την προστασια του ζωου. Λιγες μερες μετα τον εντοπισμο του ζωου και την ειδοποιηση των εθελοντων του εκπαζ αλλα και της ζωοφιλης δρασης κατεστη δυνατο να πιαστει η παπια και να μεταφερθει στο κτηνιατρειο του κυριου κωστα τριγωνη.

Εκει υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και διέμεινε για νοσηλεια δυο μερες. Σημερα λοιπον, κι αφου η υγεια του ζώου αποκαταστώθηκε πλήρως επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αμέσως μόλις φτάσαμε στο σημείο ηρθε να την παραλαβει ο καλος της, σπανια αλπικη αρσενικη παπια, ο οποιος οσες μερες ελειπε η μαρικα την εψαχνε με αγωνια.

papia

Θα θελαμε να ευχαριστησουμε τους εθελοντες του εκπαζ μπαμπη δασκαλακη, δημο κουρο και αννα ζουραρη αλλα και την εθελοντρια της ζωοφιλης δρασης καλλιοπη μαραβελακη για τον εντοπισμο, το προσεκτικο πιασιμο και τη μεταφορα στο κτηνιατρειο του ζωου, την εμακ που συνεβαλλε στις πρωτες προσπαθειες πιασιματος του πτηνου, τον κτηνιατρο κωστα τριγωνη για την αψογη μεταχειριση, την επιτυχη επεμβαση και τη φροντίδα του ζωου, τους υπαλλήλους του καφέ «μαρινα» και τον διευθυντή αυτου κυριο μιχαλη για την βοηθεια τους, το λιμεναρχειο ηρακλειου για τη συνδρομη του στην επιχειρηση διασωσης, και τους πολιτες ηρακλειου για την ευαισθησια που επεδειξαν.

Παρακαλούμε οσους φίλους κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι να μην επιχειρισουν να αφαιρεσουν την προστατευτικη μεμβρανη απ το φτερο του πτηνου η οποια θα φυγει μονη της μεσα στις επομενες μερες”.

https://www.youtube.com/watch?v=-MClkb2jMMQ

Διαφήμιση
Διαφήμιση