HomeHL-HealthΗΠΑ: Συναγερμός για δεύτερο κύμα γρίπης

ΗΠΑ: Συναγερμός για δεύτερο κύμα γρίπης

«Ενοχοποιείται» το στέλεχος γρίπης τύπου Β

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δεύτερο κύμα γρίπης βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να καλεί τους γονείς να μην εφησυχάζουν.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ειδικούς, το στέλεχος γρίπης τύπου Β διαδέχεται το στέλεχος τύπου Α καθιστώντας πιο ευεπίφορα τα μικρά παιδιά, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Οι επιστήμονες διευκρινίζουν επίσης πως ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει από το στέλεχος τύπου Α της γρίπης, μπορεί μέσα στην ίδια σεζόν να ασθενήσουν,αυτή τη φορά όμως από το στέλεχος τύπου Β.

Στη Νέα Υόρκη, τα κρούσματα της γρίπης έχουν μειωθεί για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου σχεδόν το 58% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γρίπης οφείλονται στο στέλεχος τύπου Β, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Πρόληψης Ασθενειών και Λοιμώξεων. Για το λόγο αυτό, οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται την επαγρύπνηση, αφού το στέλεχος γρίπης τύπου Β πλήττει κυρίως τα μικρότερα παιδιά, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του CDC, Κρίστεν Νόρντλουντ.

«Γνωρίζουμε ότι η γρίπη που σχετίζεται με το στέλεχος Β μπορεί να είναι εξίσου σοβαρή με την γρίπη που συνδέεται με το στέλεχος Α», δήλωσε η Νόρντλουντ στο αμερικανικό δίκτυο CNN και πρόσθεσε : «Ξέρουμε επίσης ότι το στέλεχος γρίπης τύπου Β τείνει να είναι πιο σοβαρό για τα μικρότερα παιδιά».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση