HomeΚΡΗΤΗΕσπερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

Εσπερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

Στον Δήμο Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το νερό, διοργάνωσε με επιτυχία  εσπερίδα στο πλαίσιο του έργου LIFEAgroClimaWater , με θέμα “ Διαχείριση Αρδευτικού Νερού”,   στις Βουκολιές  την Πέμπτη 22 Μαρτίου με μεγάλη  συμμετοχή του τοπικού κοινού.

Την εσπερίδα άνοιξε με   χαιρετισμό του  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης και ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Π κ. Καπνισάκης Αντώνιος.

pkatanias-esperida

Από τον Διευθυντή Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Κριτσωτακης Μαρίνος , έγινε αναφορά για την “ Αγροτική Χρήση νερού στην Κρήτη: Υφιστάμενη  κατάσταση και προοπτικές”  .

Στην Εσπερίδα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ κ. Σταματάκης Ιωάννης, εκπρόσωπος του ΟΑΚ ο κ. Λιβάνιος Βασίλης, οι  πρόεδροι των ΤΟΕΒ της περιοχής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αγρότες που συμμετέχουν στον εν λόγω πρόγραμμα.

Στην εσπερίδα αυτή έγινε παρουσίαση της στρατηγικής διαχείρισης  νερού,  που η ΚΕΔΗΠ έχει αναπτύξει, ώστε να έχουμε μια αειφόρο διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και προστασία των υδατικών πόρων μέσα από τη συμμετοχή της στο παραπάνω πρόγραμμα.

Επίσης παρουσιάστηκε η μεθοδολογία αλλά και η πρόοδος του προγράμματος agroclimawater που εφαρμόζεται στην περιοχή του Δήμου  και έγινε εκτενή αναφορά στην η ανάγκη δημιουργίας έργων υποδομής που αφορούν το νερό, αλλά και στην αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του νερού άρδευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση