HomeHL-9“Ξυπνούν” μνήμες από τη δολοφονία του κτηνοτρόφου – Στιγμές έντασης στη δίκη

“Ξυπνούν” μνήμες από τη δολοφονία του κτηνοτρόφου – Στιγμές έντασης στη δίκη

Με δράστη έναν 30χρονο από διπλανό χωριό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Ξυπνούν” και πάλι μνήμες σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για το φονικό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στις Μουρνιές Χανίων με θύμα έναν 25χρονο κτηνοτρόφο από τα Ροδωπού.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται για άλλη μια χρονιά ένας 30χρονος επίσης κτηνοτρόφος από τα Κεραμειά, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για τη δολοφονία του άτυχου 25χρονου.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει θανάσιμα με την καραμπίνα του το νεαρό κτηνοτρόφο, αλλά ήθελε μόνο να φοβίσει τόσο τον ίδιο όσο και τον αδερφό του με αφορμή βοσκοτόπια της περιοχής.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας νωρίτερα δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όταν η μητέρα του άτυχου κτηνοτρόφου, ξέσπασε και φώναζε την ώρα που κατέθετε ο πατέρας του δράστη.

Μάλιστα η πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση της από την αίθουσα, γεγονός που οδήγησε για ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο 30χρονος κατηγορούμενος έκλεισε με το αυτοκίνητο του το δρόμο στον 25χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος κινείτο επίσης στην περιοχή κοντά στον κόμβο των Μουρνιών και με καραμπίνα τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Παρόντες στο τραγικό περιστατικό ήταν τόσο ο αδερφός του θύματος όσο και ένας φίλος του, οι οποίοι και αναγνώρισαν το δράστη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση