HomeΕΛΛΑΔΑΣειρά εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος: Αστικός Μεταβολισμός Πόλεων

Σειρά εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος: Αστικός Μεταβολισμός Πόλεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστική ανάπτυξη και η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων από τη μία, και η ανάγκη διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας των φυσικών οικοσυστημάτων του πλανήτη από την άλλη, είναι στοιχεία αλληλεξαρτώμενα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο «αστικός μεταβολισμός» μελετά τη δόμηση μίας πόλης ως οικοσύστημα, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκύπτουν από την αστικοποίηση.

Τα ζητήματα αυτά θα αναλύσει η Ειρήνη Βουκκαλή, υποψήφια διδάκτωρ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε διάλεξη με θέμα «Αστικός Μεταβολισμός Πόλεων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2018.

Η εκδήλωση είναι η δεύτερη της σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα περιβάλλοντος που διοργανώνει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας, υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ.

Η Ειρήνη Βουκκαλή είναι Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μηχανική Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στη θεματική περιοχή του Μεταβολισμού των Πόλεων.

Δραστηριοποιείται σε θέματα διαχείρισης, προστασίας και μηχανικής περιβάλλοντος, όπως και σε θέματα εφαρμογών συστημάτων και προγραμμάτων αειφόρου ανάπτυξης, διασφάλισης ποιότητας, ασφαλείας & υγείας.

Οι διαλέξεις της σειράς θα πραγματοποιούνται στο κεντρικό κτίριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά) από τις 16:00-18:00 και είναι ανοικτές για το κοινό.

Τη σειρά διαλέξεων στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Αντώνης Ζορπάς, Λέκτορας Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Περιβάλλοντος στο ΑΠΚΥ ([email protected]).

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση