Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Αδριανούπολη, αφότου εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Όπως μεταδίδει η Milliyet, οι δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, έχουν προσέλθει στο δικαστήριο, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης κράτησής τους.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Η ένσταση των δύο δικηγόρων ενδέχεται να εκδικαστεί, είτε σήμερα, είτε σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, με όλους τους εμπλεκόμενους να περιμένουν την απόφαση.

Στην Αδριανούπολη έχουν φτάσει και οι οικογένειες των δύο στρατιωτών, προκειμένου να ζητήσουν άδεια από την Εισαγγελία για να τους επισκεφθούν.

«Στις ίδιες φυλακές “γείτονες” με τον Ντεμιρτάς»

Νωρίτερα σε άλλο δημοσίευμά της η Milliyet, ανέφερε ότι οι Έλληνες στρατιώτες κρατούνται στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F, στην Αδριανούπολη, όντες «γείτονες» του πρώην προέδρου του Κουρδικού Κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην άκρη του ποταμού Έβρου, στάλθηκαν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F όπου είναι και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε ένα κελί και τοποθετήθηκαν εκεί μόνο οι δύο στρατιωτικοί.

«Όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές τους φόρμες, αρμόδιοι του προξενείου έδωσαν στην διοίκηση των φυλακών πολιτικά ρούχα. Αυτά τα ρούχα παραδόθηκαν στους στρατιωτικούς», σημειώνει στη συνέχεια.

«Ξεσκονίζουν» τα κινητά τηλέφωνα των στρατιωτών

Η Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης έχει διατάξει την εξονυχιστική διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτών. Εκείνοι στις πρώτες δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αναζητώντας μετανάστες.

Από την άλλη πλευρά, μετά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία ελέγχονται. Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα.

Διαρροές επισημαίνουν «αντιφάσεις στις καταθέσεις των στρατιωτικών», ωστόσο διαψεύδεται από τα περισσότερα δημοσιεύματα, η οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσης αυτής με τους οκτώ Τούρκους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν βρει άσυλο στην Ελλάδα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση