HomeHL-9Επιτυχημένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Την καταστολή της κινητοποίησης στην Αθήνα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τους διοργανωτές η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων στάσεων εργασίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στα σχολεία αλλά το πλήθος των ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την καταστολή της κινητοποίησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και  οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,  υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε και προχτές με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλουμε την καταστολή της κυβέρνησης!

Καλούμε, το άμεσο διάστημα, όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές και μόνιμους να συμμετέχουν στο νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων να καθορίσουν τη δράση του Σωματείου να συντονίσουμε τη δράση μας με όλα τα Σωματεία εργαζομένων του Ηρακλείου κλιμακώνοντας τον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε μια προσπάθεια αναχαίτισης όλης της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαικής επίθεσης της ΕΕ του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και της Κυβέρνησης και διεκδίκησης των αιτημάτων μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση