HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης : “Ο εμπαιγμός των εργαζομένων συνεχίζεται!”

Λ. Αυγενάκης : “Ο εμπαιγμός των εργαζομένων συνεχίζεται!”

Σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εμπαιγμό και την κοροϊδία των εργαζομένων από την Κυβέρνηση και στους απλήρωτους υπαλλήλους στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσοκομείων του Ηρακλείου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζομένους και να τους κρατά ομήρους με ανανεώσεις -ή μη- συμβάσεων και απλήρωτη εργασία. Ειδικότερα, στο χώρο της υγείας η Κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζομένους στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων στην απόγνωση.

Αφού, αρχικά, το Υπουργείο Υγείας μοίρασε πλουσιοπάροχα φρούδες υποσχέσεις, αφού δήλωσε πανηγυρικά προσλήψεις προσωπικού, τώρα κρατά τους εργαζόμενους ομήρους και απλήρωτους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη στα νοσοκομεία, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν για 24 μήνες, παραμένουν απλήρωτοι, καθώς τα εντάλματα πληρωμής δεν υπογράφονται από τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου.

Το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε για την τήρηση όλων των νόμιμα προβλεπόμενων διαδικασιών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αυτοί να μην μπορούν να πληρωθούν σήμερα. Δυστυχώς, οι επισημάνσεις που κάναμε εξαρχής ότι οι συμβάσεις που ετοίμασε το Υπουργείο με τους εργαζόμενους έχουν πρόβλημα, δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα τη σημερινή ομηρία και ταλαιπωρία των απλήρωτων εργαζομένων.

Ειδικότερα, στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η Κυβέρνηση με το πρόσχημα ότι «… πετάει τους εργολάβους έξω από τα νοσοκομεία», ουσιαστικά δημιούργησε έναν εργασιακό μεσαίωνα, κρατώντας τους εργαζόμενους ομήρους.

Η Κυβέρνηση φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων.

Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Αποτελεί χρέος της πολιτείας τόσο προς τις υπηρεσίες υγείας, όσο και προς τους εργαζόμενους να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία και την ομηρία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων. Τα αγαθά της υγείας και της εργασίας δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο εξυπηρέτησης των μικροκομματικών και ιδεοληπτικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να μεριμνήσει άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας και να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση οφείλει να πάψει να παίζει παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων για την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών της σκοπιμοτήτων».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων του Ηρακλείου;

2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας ώστε να μπει τέλος στην ομηρία και την ταλαιπωρία των εργαζομένων αυτών;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση