HomeHL-SportsΚαλλιθέα Εργοτέλης 0-0

Καλλιθέα Εργοτέλης 0-0

Έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη χάνοντας πέναλτι και παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 21'

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι… Όταν θες να σωθείς, τέτοια ματς στην έδρα σου τα κερδίζεις και η Καλλιθέα λίγο καιρό μετά το 0-0 με τον Αιγινιακό έφερε ξανά εντός έδρας λευκή ισοπαλία, αυτή τη φορά με τον Εργοτέλη, δηλαδή μία ακόμη ομάδα που παλεύει για την παραμονή της.

Μπορεί να ήταν καλύτερη, αλλά αυτό που μετράει είναι πως και πάλι δεν πανηγύρισε τρίποντο και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να τα έχει με την τύχη της για το ματς της Δευτέρας, αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όμως, από την άλλη έπαιζε και με παίκτη παραπάνω από το 21′.

Τελευταία νίκη της Καλλιθέας ήταν στις 28 Ιανουαρίου και το 3-1 επί του Πανσερραϊκού. Έκτοτε τρέχει ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς τρίποντο και εάν δεν μπει άμεσα τέλος σε αυτό, τότε θα μπλέξει για τα καλά. Έρχονται πάντως τέσσερα δύσκολα ματς για εκείνη κόντρα σε Παναχαϊκή, Άρη, ΟΦΗ και Δόξα Δράμας.

Να σημειωθεί πως μοιραίος ήταν ο Σμυρλής, ενώ πολυτιμότερος ο Κατσιμήτρος. Μπήκε ως αλλαγή μετά την αποβολή του Λαδά και έκανε μεγάλο ματς ο 20χρονος τερματοφύλακας πιάνοντας μεταξύ άλλων και πέναλτι. Έτσι οι Κρητικοί μετά από δύο ήττες στη σειρά επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Καλλιθέα, η οποία προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πιέσει τον αντίπαλό της για να φτάσει στο γκολ. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έψαχνε διαδρόμους και έπαιρνε τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να έχει τον έλεγχο.

Η φάση-κλειδί της αναμέτρησης έγινε στο 21′, όταν ο Λαδάς ανέτρεψε τον Σμυρλή και αποβλήθηκε δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στους «κυανόλευκους» να προηγηθούν με το πέναλτι που κέρδισαν. Τελικά το εκτέλεσε ο παθών, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον νεοεισελθόντα Κατσιμήτρο.

Ακόμη και έτσι η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ της Καλλιθέας, αφού ο Εργοτέλης αναγκαζόταν να παίξει όλο το υπόλοιπο ματς με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, φαίνεται πως στοίχισε ψυχολογικά στους παίκτες του Κορακάκη το χαμένο πέναλτι γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν την παραμικρή φάση μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Κάπου εκεί παρενέβη ο Κορακάκης, ο οποίος έβαλε πρώτα τον Μάκο και λίγο μετά τον Γλυνό. Η ομάδα του ήταν καλύτερη στη συνέχεια, άρχισε να δημιουργεί φάσεις με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά επιβεβαίωσε για ένα ακόμη ματς το πρόβλημα που έχει στο σκοράρισμα.

Ο Κατσιμήτρος ήταν σταθερός, είχε με ευκολία απάντηση στα σουτ που του έκαναν, ενώ στο 63′ έκανε και μία σημαντική επέμβαση, όταν ο Γκέτσι πλάσαρε έχοντας βγει μόνος του μαζί του. Ο Εργοτέλης δεχόταν τις επιθέσεις τη μία μετά την άλλη, αλλά κατάφερνε να κρατήσει το μηδέν.

Όσο πηγαίναμε προς το τέλος της αναμέτρησης, η Καλλιθέα ανέβαζε την πίεσή της ψάχνοντας το γκολ. Ανέβασε τις γραμμές της, ρίσκαρε όσο μπορούσε και στο 81′ λίγο έλειψε να το πληρώσει από τον Κάιπερς, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωράκη.

Τρία λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων, οι οποίοι άγγιξαν το γκολ. Ο Ντιακιτέ έβγαλε σέντρα, αλλά ο Σμυρλής σε δύο χρόνους δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσιμήτρο. Αμέσως μετά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε άλλη μία καλή επέμβαση, ενώ στο φινάλε ο Συριόπουλος δεν κατάφερε να βρει εστία από κοντά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ρατσιάτος (Αργολίδας), βοηθοί του οι Πρέντζας (Δ. Αττικής) και Παπανικολάου (Κορινθίας), ενώ τέταρτος ο Δραγάτης (Αν. Αττικής).

Κίτρινες: 7′ Μπάτζιος

Κόκκινη: 21′ Λαδάς

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Συριόπουλος, Σεζάι, Μίγγος (52′ Γλυνός), Καντέ, Μήλιος (46′ Μάκος), Χοτζάλι (73′ Ζυγκερίδης), Γκέτσι, Σμυρλής.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (74′ Αγγελόπουλος), Τσέλιος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (23′ Κατσιμήτρος), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Σταματάκος, Μπούζας (88′ Ιατρούδης), Κάιπερς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση